Det perfekta badrummet

Belysning i badrum


skrivet den 19 okt av Admin, klockan:14:15
När man renoverar eller bygger nytt badrum så har man alltid sina visioner. Dessa kan inkludera ett nytt dubbelhandfat, det kan handla om nya fräscha färger eller helt enkelt om smidigare utrymmen. I jakten på det ljusa och fräscha badrummet kan det lätt bli så att man glömmer det mest uppenbara: ljuset. Alla har vi väl drömmen om den vackra morgonsolen som singlar in genom fönstret och ger oss styrka att ta oss an en ny dag. Dock är det ju så att solen vandrar vidare under dagen och det är inte ovanligt att man ibland kommer in i klanderfritt inredda badrum med vackra detaljer och smidiga lösningar som man dock inte ser särskilt mycket av eftersom belysningen är så dålig. Förvånansvärt många nöjer sig med en lampa i taket vars hårda ljus för all del lyser upp mitten av rummet, kanske till och med lite väl bra. Övriga vrår och utrymmen förblir lagda i dunkel. Det finns en mängd knep att förbättra ljuset i badrummet, dels av praktiska skäl men också, inte minst, av trivselskäl. Det kan handla om fönstren och dess storlek, vad som finns utanför fönstren och vilka gardiner man har. En del använder inga gardiner alls vilket kan resultera i ett hårt ljus på morgonen och ett obefintligt på kvällen. Belysningen bör man ta sig en ordentlig funderare över. Vad blir bäst? Takbelysning eller fotlampor? Låt det estetiska och det praktiska gå hand i hand för här finns en mängd möjligheter. Fler och fler inser att badrumslampor och badrumsbelysning är nog så viktiga detaljer när det gäller att ge badrummet en ny och fräsch känsla, vare sig vi talar om upprustade, befintliga rum såväl som nybyggda.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Trivsel i badrummet


skrivet den 16 okt av Admin, klockan:09:45
Om det är något rum i hemmet där det är viktigt med trivsel så är det utan tvekan badrummet. Man tillbringar mycket tid här, lite beroende på de boendes antal(familj et cetera)och hur bekantskapskretsen ser ut så är det ganska många människor som passerar genom badrummet. Detta gör fräschhet och trivsel ännu viktigare. Här kommer den personliga smaken in, det är lätt att ge sig hän åt rådande trender, kanske av bekvämlighetsskäl men kanske också av okunskap av de många möjligheter som finns. Många tror exempelvis att trädetaljer är olämpliga i badrum även om man personligen tycker väldigt mycket om materialets utseende, lukt och funktionalitet. Trä är inget problem i badrum, förutsatt att man lackat skåp, luckor och vad det nu kan vara på ett lämpligt sätt. Regelbunden städning är givetvis en förutsättning för ett fräscht badrum som man kan trivas i. Kalkavlagringar och mögel eller det som kan bli mögel kan bli omständigt att göra sig av med. Här kommer planeringen av badrummet att vara avgörande för hur mycket tid och kraft som man kan tänkas behöva lägga ner på rengöring. Man kan se till att man inte har fler krångliga utrymmen än nödvändigt. Skarvar och skrymslen kan i högre grad än man tror anpassas för enklare rengörning. Trivseln sitter ofta i detaljerna. Små detaljer är, om man vill, varken svåra att åtgärda eller nödvändigtvis kostsamma. Att skifta färg på handdukar, blomsterarrangemang och färg på kranar och skåp är ganska enkel historia som ger hög trivsel. Inte heller behöver åtgärder som dessa ta särskilt lång tid, om man inte vill.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Förvaring i Badrummet


skrivet den 11 okt av Admin, klockan:13:09
När det gäller förvaring i badrummet så är det lätt att man kan drabbas av lätt svindel. Det är mycket som ska få plats, alltifrån handdukar till toalettprodukter. Alla har vi nog en bild av vad vi vill ha för färger i badrummet, likaså vad vi vill ha för handfat. Vill vi ha duschvägg eller duschkarbin? Vill vi ha badkar? Förr såg de flesta badkar ungefär likadana ut, idag finns en enorm bredd vad beträffar design och kapacitet. Dubbelbadkar och ångdusch är idag, om inte var mans egendom så i alla fall avsevärt mycket vanligare än det har varit. Utbudet såväl som priserna går numera hand i hand med en bredare kundkrets än tidigare och vad beträffar förvaring så är man numera inte längre utlämnad till stora, utrymmeskrävande skåp som dessutom kan komma att behöva bytas med jämna mellanrum eftersom de inte tål fukt. Detta är givetvis en fråga om kvalitet, om utbud och, inte minst, om fantasi. Tvättställskåp är en av många smarta sätt att skaffa sig lite extra förvaringsutrymme på platser som annars knappast inte skulle använts, något som förbättrar situationen ytterligare att det blir mer och mer vanligt med dubbla handfat.. Andra utrymmen som man tenderar att bortse ifrån, kanske för att de är så uppenbara, är de utrymmen som återfinns på höjden. Det är lätt hänt att man, av rymlighetsskäl, skaffar stora skåp som förvisso är rymliga i sig men som också tar upp mycket golvyta. Smalare men högre skåp är en utmärkt lösning på problemen. Man får plats för mer saker och man får samtidigt mer rymd i badrummet. Hyllor, kommoder, väggskåp, höjdskåp eller sidoskåp. Var gäller förvaring i badrummet så finns det en mängd möjligheter som man med fördel kan ta en djupare till på. Det finns fler och smartare lösningar än man kanske kan tänkas tro från början.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Utrymme i Badrummet


skrivet den 08 okt av Admin, klockan:07:55
I hemmet så finns det rum som man kanske spenderar mer tid i än i just badrummet men det är få andra rum där det är viktigt att allt funkar och att man trivs. Badrummet besöker man inte sällan det första man gör på morgonen och inte sällan är det här man befinner sig innan man går och lägger sig på kvällen. Trivselfaktorn är oerhört viktig. Många är överens om att ett ljust och fräscht badrum är värt att eftersträva, dock har man en tendens att fokusera på färger och material, något som naturligtvis är väldigt viktigt men det är lätt att ha överseende med andra detaljer som är nog så viktiga. Aspekter som rör utrymme är något som tagit allt större plats på senare år. Bakom detta ligger dels den tekniska utvecklingen, vissa tekniska detaljer som förr tog stor plats i anspråk har idag reducerats till att bli betydligt mindre omfångsrika, dels finns idag en annan form av medvetenhet kring hur man kan inreda sitt badrum. Förr var det mycket vanligt att man hade stora skåp i badrummet, dessa kunde innehålla alltifrån handdukar till toalettsaker. Skåp finns förvisso än idag men det blir mer och mer populärt med enkla men vackra hyllor som kan vara nog så effektiva vad gäller plats för allehanda tvättsaker. Något som är väldigt viktigt är att man mäter upp sitt badrum ordentligt så att man inte får en otrevlig överraskning den dagen hantverkarna gått hem och just på grund av att de har gjort allt du bad dem om så har handfatet hamnat för nära toalettstolen och man kan inte lämna badrummet utan att kliva i vattnet från duschen. Man ska följa sina drömmar och idéer vad gäller badrumsinredning men man får aldrig glömma vad det är man har att jobba med från början.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Det perfekta badrummet


skrivet den 04 okt av Admin, klockan:11:54
Vi har väl alla vår inre bild av vårt perfekta badrum, det ljusa, det fräscha, det rymliga. Vare sig man drömmer om skimrande kakel, om gnistrande metalldetaljer eller om värmeslingor i golvet så är det nog badrummet, möjligtvis i konkurrens med köket det rum i hemmet som flest drömmar vävs kring. Inte sällan stannar den inre bilden vid att vara just en inre bild. Ibland är det kanske meningen att det ska vara just så, drömmar kanske inte ska realiseras fullt ut, däremot ger de riktlinjer fram till det perfekta badrummet. Många drömmer om ett stort, tungt antikt badkar med lejonfötter men av praktiska skäl, exempelvis vad gäller utrymme och användningsområden så kanske det inte är den bästa lösningen, en familj med många medlemmar kanske är bättre behjälpt av en dusch än ett badkar, till exempel. Det perfekta badrummet är kanske något helt annat än det vi drömmer om? Badrummet kan lätt bli en av hemmets riktiga statussymboler, något man vill kunna visa upp, samtidigt som det är ett av de mest intima rummen. Det är kanske ingen slump att det är nästan socialt accepterat att titta i varandras badrumsskåp medan det skulle anses nära nog brottsligt att titta i någons nattduksbord? I badrummet visar vi vilka vi är, eller, rättare sagt, hur man vill framstå. Ett badrum är inget man byter vartannat år, tanken är att det dels ska hålla i åtskilliga år rent tekniskt, men man kan också säga att rummet även ska hålla visuellt. Att haka på rådande trender kan vara enkelt men också lite tråkigt. Därför är det bra att se sig om bland olika sorters design och olika sorters tekniska lösningar. Dessutom bör man inte glömma förutsättningarna, vad blir bäst för ditt hem?

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5